Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΟΑΕΔ: Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα 7.000 προσλήψεων

 



Ξεκινούν από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και στοχεύουν στην πρόσληψη 7.000 ατόμων.

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ανέργους από 30 ετών και πάνω, κυρίως για τις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες (Αν. Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία) και προτεραιότητα τους μακροχρόνια άνεργους που έχουν συμπληρώσει ή ξεπεράσει το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Παράλληλα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την διάρκεια της επιδότησης να φτάνει τους 12 μήνες. Τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.

568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.

615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους.

710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση της απασχόλησης, για μακροχρόνια άνεργους μεγάλων ηλικιών, για τους οποίους υπάρχει μια δυσκολία στο να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, λόγω της διαρκής ανεργίας τους. Αξίζει να τονιστεί, πως μετά το τέλος του προγράμματος δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44 εκατ. € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου