Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Απίστευτο ονειρεύονται κυβέρνηση συνεργασίας με τον αποτυχημένο Αλέξη Τσίπρα

 


Είναι τραγικό να ζεις στον δικό σου κόσμο, να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα, να αδιαφορείς για την απαξίωση των πολιτών, και να ονειρεύεσαι σώνει και καλά να κάνεις προοδευτική συγκυβέρνηση με ένα αποτυχημένο και απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό προσδοκά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος, λέγοντας το αφήγημα της Κουμουνδούρου με στόχο να προσεγγίσει τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις καθώς μίλησε για «διαμόρφωση μιας μεγάλης δημοκρατικής, αριστερής, προοδευτικής πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα». Είναι απίστευτο ότι ζητάνε να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ένας πολιτικός απατεώνας που έχει αποτύχει παντού, κόντεψε να ρίξει την χώρα στον γκρεμό, και ήταν έτοιμος να ξεπουλήσει τα πάντα.

Αυτό ονειρεύεται και η πρώην ΠΑΣΟΚ και νύν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε επίσης «να υπάρξει μία ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα». Τον Τσίπρα ρε φίλε; Τελικά δεν τους νοιάζει η Ελλάδα και η πορεία της, αλλά η καρέκλα για δικό τους όφελος.

Φυσικά και όσες προσπάθειες έγιναν μέσα στην βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσει τα κόμματα της αριστεράς, πήραν ηχηρό ΟΧΙ και από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Στελέχη της κυβέρνηση βλέποντας μέσα από τις ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια τους να επιβιώσουν πολιτικά, αδιαφορώντας για την Ελλάδα και το μέλλον της, πήραν τον λόγο.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε δηκτικά από το βήμα της Βουλής: «Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκαταλάβει τη δική τους αριστερή όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά που στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης «εμφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από πολιτική απόγνωση, καθώς η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ως «απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».


Κ.Β.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου