Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Αποκαλύψεις για τα καραγκιοζιλίκια των απατεώνων του "Υπουργείου θεραπειών" στην Αράχωβα

 


Προσπαθώντας να εξαπατήσουν όσους περισσότερους αφελείς μπορούν, μοίραζαν υποσχέσεις, ο θίασος «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και προκλητικά λειτουργούσαν για ενάμιση μήνα χωρίς ούτε ο δήμος, ούτε η αστυνομία να σταματήσει την δράση τους.

Θυμίζοντας τις πολιτικές Σώρρα, έφτασαν στο σημείο, όπως αποδεικνύεται σε σημείωμα τους, να υπόσχονται στους πολίτες διαγραφή χρεών με αντάλλαγμα την ενέργειά τους, και όπως δείχνουν όλα πίσω από τα καραγκιοζιλίκια κρύβονται οπαδοί του Σώρρα από την «Ελλήνων Συνέλευσις».

Μερικές υποσχέσεις των απατεώνων είναι ότι «Θα ξεχρεώσουμε το χρέος σου, το ρεύμα και το δάνειό σου με αντάλλαγμα πέντε ώρες από την ενέργειά σου», φράση που εντοπίζεται στο σημείωμα το οποίο είναι αναρτημένο στην τζαμαρία του «υπουργείου θεραπειών» στην Αράχωβα.

Είναι τέτοιο το θράσος των απατεώνων που παρήγγειλαν ένα τόνο μέλη από παραγωγό στον Παρνασσό και πήγαν να τον πληρώσουν με πέτρες, και είναι τυχεροί που ο παραγωγός δεν τους πήρε με τις πέτρες για να έχουν να μαζεύουν.

Η αστυνομία μετά τον σάλο και αφού καθόταν και κοίταγε για ενάμιση μήνα, αποφάσισε να επέμβει στο καραγκιοζιλίκι των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», έκαναν έφοδο στο παράνομο κατάστημα που είχε ανοίξει η ομάδα στην Αράχωβα, με το όνομα «υπουργείο Θεραπειών». 

Το κατάστημα σφραγίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε η επιχείρηση λειτουργούσε υπό καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για τα υγειονομικά μέτρα. Στο λεγόμενο «υπουργείο Θεραπειών» διενεργούνταν, δε, υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς.

Το βρετανικής καταγωγής νούμερο που λειτουργούσε το κατάστημα «υπουργείο Θεραπειών», συνελήφθη και είπε για να παραπλανήσει πώς «Με συνέλαβαν γιατί αρνήθηκα να δώσω το όνομά μου, δεν είχα πάνω μου ταυτότητα και με κατηγόρησαν ότι δεν τηρούσα τα μέτρα για την προστασία από τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Στο κατάστημα καραγκιοζιλίκι βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί του τμήματος Αράχωβας μαζί με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ και υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα νούμερα και επικίνδυνοι απατεώνες που δήλωναν ιδιοκτήτες του υποστήριζαν μέχρι -πριν από λίγα 24ωρα τουλάχιστον- ότι δεν δέχονται έλεγχο από κρατική υπηρεσία.

Στο νούμερο του θιάσου και ιδιοκτήτρια επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 5.000 ευρώ για παντελή έλλειψη συμμόρφωσης με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η 49χρονη επίσης συνελήφθη για απείθεια διότι αρνήθηκε να επιδείξει στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας και κρατήθηκε στο τμήμα Διστόμου. Το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε με περιπολικό στη Λειβαδιά, όπου κρατείται για να μεταφερθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως η 49χρονη είχε σχέση με το κίνημα του Αρτέμη Σώρρα, όπως η ίδια παραδέχτηκε μπροστά σε κάμερα και δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου