Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 11 ετών

 



Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς: 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας -από την Τρίτη το μεσημέρι  περισσότεροι από 70.000  συμπολίτες μας  της ηλικιακής ομάδας των άνω των 60 ετών έχουν κλείσει το ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση. Πάνω, δηλαδή, από  το 1/10 της συγκεκριμένης ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν  για 11 μήνες απροστάτευτοι,  έσπευσαν, σε μόλις πέντε ημέρες, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή που τους δίνει η επιστήμη. 

Συνολικά τις τελευταίες 10  μέρες 151.489 πολίτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, είχε συστήσει και έχει ήδη αποφασιστεί να μειωθεί το διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης από τους 6 στους 3 μήνες:

Ήδη, από το περασμένο Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, έτσι ώστε  να κάνουν την αναμνηστική δόση έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έχουν κλειστεί περισσότερα από 860.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης. 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε και το πράσινο φως προκειμένου να  ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Η πλατφόρμα, ωστόσο, για τα ραντεβού των παιδιών αυτών θα ανοίξει μόλις γίνει παραλαβή των εμβολίων που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες, τα οποία είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία, σε σχέση με τα εμβόλια που χορηγούνται στο γενικό  πληθυσμό. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου