Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Διασπορά συκοφαντικών fake news από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εκμεταλλεύονται αριστεροί λογαριασμοί

 


Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα, ακόμα και απο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, που διασπείρει ανεύθυνα fake news για να σπείρει φόβο και πανικό. Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μιλάει ανεύθυνα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, κατήγγειλε ότι ορισμένοι κρατούν κλίνες ΜΕΘ, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν VIP ασθενείς με κορωνοϊό, πράγμα που διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας «ψευδέστατες» τις δηλώσεις.

Απαντώντας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν», επεσήμανε ο κ. Πλεύρης. 

«Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Υγείας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ότι ορισμένοι κρατούν κλίνες ΜΕΘ, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν VIP ασθενείς με κορωνοϊό.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, που το πήρα και πριν από λίγο, λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, μάλιστα πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και είδαμε τι έγινε στον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορωνοϊό συνολικά είναι 647 και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος. 

«Παράδειγμα εχθές το βράδυ είχαμε δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ανδρόγυνο 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι, ούτε μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμος», δήλωσε ακόμη. 

Όταν ρωτήθηκε αν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κενές κλίνες, τις οποίες κρατούν για VIP, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Ναι», προσθέτοντας ότι «στη λίστα αναμονής στους 114 ασθενείς δεν είναι κανείς από την εκκλησία, κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός». 

Ωστόσο, παρά την διάψευση που ακολούθησε από τον υπουργό Υγείας, κάποιοι χρήστες του Τwitter επίμενουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και με αφορμή το fake news του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, προσπαθώντας μάλιστα να συσπειρώσουν κόσμο ώστε να δημιουργήσουν "κλίμα" στην πλατφόρμα.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου