Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα της «Εφ. Συν» για τον Χαρδαλιά


 

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εφημερίδα των Συντακτών", προκειμένου να εξακριβώσει την βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες κατά της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το οποίο η εφημερίδα μηνύθηκε και κατατέθηκε αγωγή σε βάρος της, επικαλείται μηνύματα (sms) μεταξύ αρμοδίων του αεροδρομίου και της Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Οκτωβρίου 2020, τέσσερα άτομα, μέλη της αποστολής τουρκικής ομάδας μπάσκετ, πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου εμπύρετοι, καθώς το αρμόδιο στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας φέρεται να επέτρεψε την είσοδο της ομάδας, επικαλούμενος «εντολή Χαρδαλιά».

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε το δημοσίευμα και προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τέτοιo ζήτημα, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του.

Το ρεπορτάζ επικαλείται σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό πως υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της τουρκικής ομάδας μπάσκετ καθώς τέσσερα από τα άτομα που τη συνοδεύουν, είναι εμπύρετα.

Μέσω ανεπίσημου «πακιστανικού» τηλεφώνου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δόθηκε εντολή στον αξιωματικό να περάσει η ομάδα. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει λόγο για «συκοφαντικό δημοσίευμα» για λόγους μικροπολιτικού οφέλους, χαρακτηρίζοντας «αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας» τη δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτριας της εφημερίδας ΕΦ.ΣΥΝ. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα ανεβάζει προκλητικά fake news.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου