Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Άμεση αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών για τα κέντρα διασκέδασης

 


Προκειμένου να ελεγχθεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε για τις δραστηριότητες της διασκέδασης ότι από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης -τα bar, τα club και τα κέντρα διασκέδασης-:

Θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους και να έχουμε ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και από την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου απαγόρευσης ορθίων, καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και η σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Σημειώνεται ότι θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση. Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει την μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου