Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο της γραμμής από Ιο σε Ραφήνα

 


Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας την Τετάρτη το βράδυ μετά από πληροφορίες ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ιο, επιβαίνουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Το Super Express κατέπλευσε χθες στις 20:30 στο λιμάνι της Ραφήνας και μέσα σε αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα πολύ νεαρής ηλικίας με ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ιο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ιο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το Super Express και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου προκειμένου να κάνουν το τεστ.

Επί ποδός τέθηκαν το λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, αγωνιώντας για τα παιδιά τους. Αμέσως μετά, αναμενόταν να γίνει απολύμανση του πλοίου.


Πηγή: rpn.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου