Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εντός της εβδομάδας διάθεση 900.000 self test σε εργαζόμενους

 


Τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν γίνει σε όλη την χώρα σχεδόν 700.000 rapid test και μοριακά τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και τους υγειονομικούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ στα φαρμακεία έχουν διατεθεί περίπου 2.700.000 self test και πάνω από 516.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη ολοκληρώσει το self test.

Για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων διατέθηκαν πάνω από 420.000 self-test, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αυτό το μέτρο, κάτι που προκαλεί ικανοποίηση. Τα επιβεβαιωτικά αποτελέσματα αυτών των test θα δηλώνονται χωριστά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.  

Εντός της εβδομάδας περιμένουμε να υπάρξει διάθεση 900.000 περίπου self test και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και στην επόμενη φάση προτεραιοποιούνται οι παραγωγικές ηλικίες, μέχρι 67 ετών.

Τα self test είναι ένα πολύ σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς και  τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Είναι συμπληρωματικό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το «τείχος» ανοσίας που χτίζεται σιγά σιγά με τον εμβολιασμό.

Μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι ακόμη και αν είμαστε αρνητικοί στο test, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ως προς την τήρηση των μέτρων. Όσο βρίσκεται ο ιός στη ζωή μας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να τον πολεμάμε με τα πρόσθετα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου