Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Τσίπρας - Αδιόρθωτος ψεύτης γύρισε πίσω στο 2015 και άρχισε να διαγράφει χρέη και να μοιράζει λεφτά.

 



Συνταγή 2015, τι θέλει ο λαός να ακούσει; Αυτά που θέλει θα πούμε και όποιος τσιμπήσει.

Δυστυχώς δεν του έγινε τίποτα μάθημα και παραμένει αδιόρθωτος ψεύτης προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες, μετά αναρωτιούνται στην Κουμουνδρούρου γιατί στις δημοσκοπήσεις τον περνάει συνέχεια ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

Τέτοια παρακμή πολιτικού αρχηγού και κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ξανά ζήσει η Ελλάδα. Θα πείτε εδώ ζήσαμε παρακμιακή κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα ζούσαμε και παρακμιακή αντιπολίτευση Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φανερά ψυχρός, αδιάφορος για το πώς θα τον χαρακτηρίσουν, προσπάθησε λες και ο λαός δεν έχει μνήμη, να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη εξαπατώντας της και ανακοινώνοντας την πρόταση του για την οικονομία.

Διέγραψε χρέη με ένα νόμο και ένα άρθρο, και μοιράζει λεφτά από λεφτόδεντρα που μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ φυτρώνουν.

Σε μιά κίνηση παρακμιακού κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε παράλληλα ότι από εδώ και στο εξής θα απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής. Και επειδή η δικαιολογία είναι αστεία, ότι δηλαδή τις ημέρες της πανδημίας στις ονομαστικές ψηφοφορίες επιτρέπονται οι επιστολικές ψήφοι, όλοι κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτήν την απόφαση επειδή φοβάται ότι θα εκτεθεί το επόμενο διάστημα εντός Βουλής και θα βουλιάξει ακόμα η εικόνα του στους πολίτες.

Τι είπε εχθές ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας; Ότι θα διαγράψει τα χρέη, όπως είχε πεί και το 2015 κάτι που δεν έκανε ποτέ φυσικά, αλλά τότε δεν τον ήξεραν και έπιασε.

Μίλησε λοιπόν για ρύθμιση ιδιωτικού χρέους της πανδημίας σε 120 δόσεις μαζί με «κούρεμα» έως 60%, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και νέο πτωχευτικό νόμο με πρόβλεψη για προστασία της α’ κατοικίας (σ.σ.: την οποία ο ίδιος ακύρωσε, ανοίγοντας το δρόμο στους πλειστηριασμούς με το νόμο του 2017).

«Το σύνολο των προτάσεών μας για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δισ. (2,1 δισ. οι επιδοτήσεις – 3,6 δισ. οι απώλειες εσόδων από φόρους)», είπε ο μεγαλύτερος πολιτικό απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας. 

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για χρέη που δημιουργήθηκαν ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμα από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τουλάχιστον και το τέλος Αυγούστου του 2021 την πλήρη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τη διαγραφή μέρους βασικής οφειλής για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών και την αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις.

Για τα χρέη προς τις τράπεζες, προτείνει -για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες- αναστολή πληρωμών, περίοδο χάριτος για ρυθμισμένες οφειλές, επιμήκυνση περιόδου αποπληρωμής με αναπροσαρμογή επιτοκίου, διαχωρισμό οφειλών σε εξυπηρετήσιμες και μη (με ρύθμιση του πρώτου μέρους και πάγωμα του δεύτερου), διαγραφή μέρους της οφειλής για ευάλωτους και πληττόμενους οφειλέτες.

Για τις επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας πρότεινε κάλυψη τμήματος επιταγών/αγορών επιχειρήσεων μέσω κρατικού δανεισμού, με ύψος ενίσχυσης ίσο με το 30% του κόστους προμηθειών που είχαν οι επιχειρήσεις το 2019 και αποπληρωμή από το 2023 και έως 5 έτη. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, η οποία θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζόμενου και εργοδότη) με διάρκεια 6 μηνών, ενώ παράλληλα ο εργοδότης θα οφείλει να διατηρήσει το σύνολο των εργαζομένων του για επιπλέον 6 μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης, χωρίς μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων. Μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας και τραπεζικού δανεισμού, ειδικό ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τους ελευθέρους επαγγελματίες, ενεργοποίηση του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων, ρύθμιση των οφειλών προς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, με διευκόλυνση πληρωμής σε τουλάχιστον 24 δόσεις, διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος στη βάση των μηνών αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 6% για όσο διαρκεί η κρίση.

Για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ο κ. Τσίπρας πρότεινε την κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου της Ν.Δ., αλλαγή του εξωδικαστικού μηχανισμού, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για νοικοκυριά.

Με λίγα λόγια να είχαμε να λέγαμε, ένας Τσίπρας από τα παλιά, συνειδητά ψεύτης και όποιος τσιμπήσει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου