Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ο Μητσοτάκης έδειξε και πάλι πόσο επικίνδυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε και πάλι στην βουλή τον μεγαλύτερο ψεύτη της Ελλάδας, και τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της χώρας.

 Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στα ψέματα χωρίς ντροπή που είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την δήθεν αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι  «Ελλάδα έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη από πλευράς θανάτων -ήτοι, είναι στις χώρες με τις λιγότερες απώλειες. Δεν αποτύχαμε, είναι ψέμα και το ξέρετε».

«Σας επιστρέφω το κατηγορώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις «17 φορές», όπως μέτρησε, που χρησιμοποίησε τη λέξη ο κ. Τσίπρας. «Σας επιστρέφω το κατηγορώ. Εσείς ενσαρκώνεται την υποκρισία και τον φανατισμό και το αποδείξατε σήμερα».

«Όλοι ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του 27χρονου αστυνομικού που βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο» είπε ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την πανδημία είπε: «Εάν η πατρίδας ήταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε ακόμα 7.000 νεκρούς. Το πετύχαμε γιατί πήραμε έγκαιρα αυστηρά μέτρα και τα τήρησαν οι συμπολίτες μας. Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν επιτίθεστε στην κυβέρνηση, αλλά στη χώρα. Ακυρώνετε την προσπάθεια γιατρών, υγειονομικών και όλων των πολιτών. Γιατί το κάνετε; Τι θα κερδίσετε; Το ξέρετε ότι είναι ψέμα και όμως εξακολουθείτε να το λέτε».

Εχθρός είναι ένας, ο κορωνοϊός και σε «τέτοιες κρίσιμες συγκυρίες η κοινωνία έχουν ανάγκη από ενότητα και λογική» είπε ο πρωθυπουργός αλλά σε ακατάλληλο άνθρωπο για να το αντιληφθεί.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς δέχεται «ανερυθρίαστα» το ρίσκο των διαδηλώσεων.

«Σε αυτή την συγκυρία, τη δύσκολη, επιμένετε να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και πορείες» είπε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι διαδηλώσεις παίζουν ρόλο στην μετάδοση του ιού και σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει εάν «ισχυρίζεστε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας, που εμείς το προστατεύσαμε και δεν απαγορεύσαμε τις συγκεντρώσεις, είναι υπέρτερο από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

«Αυτό μας λέτε, όταν σήμερα ως πολιτικό κόμμα έρχεται και κινητοποιείται για συγκεντρώσεις. Αναλαμβάνεται το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο ΕΣΥ» είπε από και διερωτήθηκε εάν αυτό συνιστά «υπεύθυνη στάση».

«Ο κ. Αλεβιζάτος ορθά επισημαίνει ότι μέχρι να αλλάξει ο τρόπος διερεύνησης των περιστατικών υπήρχε μια ομερτά. Παρά τα βήματα που έχουν γίνει η αστυνομία μας έχει ακόμα δρόμο για να γίνει αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Έχω μια ευθύνη ως πρωθυπουργός της χώρας να ζητήσω μια συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από την αστυνομία και επί των δικών μας και επί των δικών σας ημερών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να μπουν κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς είπε ο πρωθυπουργός με τον πρώην πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση να αντιδρά γιατί θα παίζει κάθε μέρα πρώτη μούρη στα γεγονότα ο ημιπιτσιρικάς του.

Συνεργασία με αστυνομίες του εξωτερικού για να εφαρμοστούν ψυχολογικά τεστ σε αστυνομικούς ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ικανοί να ενταχθούν στο σώμα.

Θα έρθει νομοσχέδιο στην Βουλή για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Ο συνήγορος του πολίτη επίσης θα αποκτήσει βοηθό για να ασχολείται με θέματα και φαινόμενα αστυνομικής βίας, τα μέτρα αναβάθμισης που ανέφερε ο Πρωθυπουργός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου