Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τα νέα μέτρα για την αστυνομία που δεν άρεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους χαλάει το σχέδιο προπαγάνδας


 

Νέα μέτρα για την Αστυνομία εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας αλλά και τα κατασκευασμένα γεγονότα.

Ο μόνος που αντέδρασε έντονα στα νέα μέτρα και στο άκουσμα ότι θα τοποθετούν κάμερες ήταν ο πρώην πρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης γιατί δεν θα μπορέσει τον αμάζευτο ημιπιτσιρικά του και θα πρωταγωνιστή σε κάθε εκδήλωση βίας.

Εάν μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει το πρόσωπο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, θα έβλεπε ότι δεν τους άρεσε ότι δεν θα μπορούν να κατασκευάζουν εντάσεις και γεγονότα για να κάνουν ότι υπάρχουν στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, για να βελτιωθεί το πρόβλημα όλες οι δυνάμεις ΔΙΑΣ, Άμεσης Δράσης, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην κατασκευάζονται γεγονότα κατά το δοκούν.

«Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς» είπε ο πρωθυπουργός για να σταματήσει η προπαγάνδα και τα στημένα επεισόδια, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία.

Αναφέρθηκε επίσης για συνεργασία με την βρετανική και γαλλική αστυνομία, θα ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ προς τους αστυνομικούς για να διαγνωστεί εκ των προτέρων αν κάποιος υποψήφιος έχει ροπή προς τη βία που τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Ο συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση, ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών.

Τα μέτρα εάν τα κατάλαβαν καλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους άρεσαν καθόλου, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγενά μόλις και μετά από ώρα που κατάλαβε τι έγινε, να παθαίνει παράκρουση και να μην καταλαβαίνει κανένας τι θέλει να πει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου