Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

6,4 δισ. ευρώ τα μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

 


Ιδιαίτερα αποτελεσματικές αποδεικνύονται οι πολιτικές  της Κυβέρνησης στο μέτωπο κατά της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα  στοιχεία της Eurostat (4 Μαρτίου) μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα κατάφεραν, όχι μόνο να μην έχουν αύξηση, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές  χώρες, αλλά και να σημειώσουν μια μικρή μείωση της ανεργίας, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας, ειδικά  για εργαζόμενους και ανέργους, εφάρμοσε  μέτρα που  έφτασαν τα 6,4 δισ. ευρώ και αναπτύχθηκαν σε  τέσσερις πυλώνες.

Ο πρώτος  πυλώνας αφορά τα μέτρα στήριξης για πάνω από 1,5 εκατ. εργαζόμενους ανάμεσα στα οποία  η αποζημίωση ειδικού σκοπού για εργαζομένους που οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», τα στοχευμένα μέτρα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη στήριξη  σε 755.000 ανέργους,  με επιδόματα τακτικής ανεργίας, επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, παρατάσεις επιδότησης ανεργίας, οικονομική ενίσχυση εποχικά εργαζομένων.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά προγράμματα ΕΣΠΑ για την προώθηση ανέργων στην απασχόληση, από την εφαρμογή των οποίων έχουν ωφεληθεί περίπου 47.000 συμπολίτες μας.

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά  την κοινωνική αλληλεγγύη  με αποφάσεις για  500.000 συμπολίτες μας όπως η διπλή καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και η ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου