Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με καταληψίες απέτρεψαν να εκκενωθεί το ΑΠΘ απο την κατάληψη


 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ακροαριστερούς καταληψίες απέτρεψαν να εκκενωθεί το ΑΠΘ απο την κατάληψη, που πραγματοποιείται εδώ και ημέρες, αντιδρώντας στο να γίνει το πανεπιστήμιο ασφαλής χώρος για τα παιδιά μας, αλλά επιμένουν να το θέλουν μπείτε κακοποιοί και ακροαριστεροί και αλέστε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύριζαν που απέτρεψαν να εκκενωθεί το πανεπιστήμιο από τους καταληψίες.

Διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εισέλθει στους χώρους του Ιδρύματος, ενώ οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες από νεαρούς που πρόλαβαν να μπουν εντός του campus και την πλατεία Χημείου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότους λάμψης. O κυριότερος όγκος των αντιεξουσιαστών εμποδίστηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ και επέστρεψε στο ΕΚΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου μαζί με τους αντιεξουασιστές, προκειμένου να αποτρέψουν την εκκένωση του ΑΠΘ, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Το τοπικό ΜΜΕ voria.gr μετέδωσε ότι μαζί με τους καταληψίες μέσα στο πανεπιστήμιο βρίσκονται προκλητικά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πανηγυρίζουν που απέτρεψαν να εκκενωθεί η κατάληψη.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου