Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Στις 14 Μαΐου η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου ”All I want is Greece”

 


Η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου τοποθετείται στις 14 Μαΐου αναφέρει η κυβέρνηση. 

Έως τότε θα αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί, εφόσον το επιτρέπουν οι εκτιμήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας. Στο μεταξύ προγραμματίζεται για τον Απρίλιο πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κράτη στα οποία ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ.

Στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου προβλέπεται ότι θα επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες οι οποίοι είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης είτε θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον COVID-19 σε πρόσφατο τεστ.

Επιπλέον, όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Το κόστος για τη νοσηλεία ή οποιαδήποτε άλλη επιβεβλημένη ενέργεια, με στόχο την προστασία της υγείας τουριστών, επαγγελματιών και πολιτών, θα βαρύνει το Κράτος. Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες, χωρίς καμία διαφορά ή εξαίρεση, όπως π.χ. η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός, προστίθεται η δέσμευση ότι κάθε τουρίστας ο οποίος επιλέγει τη χώρα μας θα είναι απολύτως ασφαλής. Γι’ αυτό το νέο σύνθημα για τον ελληνικό τουρισμό είναι:« ”All I want is Greece”. Το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου