Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εν μέσω πανδημίας με συνθήματα για τον Κουφοντίνα



Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω πανδημίας με συνθήματα για τον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, έναν χρόνο μετά το κλείσιμο πανεπιστημίων και σχολείων και την έναρξη της εξ αποστάσεως λειτουργίας τους, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των σπουδών, τη θέσπιση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Αυτό που έκανε εντύπωση εκτός από την ανευθυνότητα λόγω πανδημίας, είναι ότι μέσα από την πορεία ακούγονται συνθήματα υπέρ του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα που δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια.

«Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας», αναφέρει το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών). 

Αυτή τη στιγμή, κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπως και ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου