Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Τσιφλίκι ακροαριστερών το ΑΠΘ έκαναν κατάληψη και δεν θέλουν να φύγουν - Προσαγωγές


 

Το κτίριο διοίκησης του ΑΠθ, κατέλαβαν το πρωί ακροαριστερές και αριστερές φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21 γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν γιάφκες και μαγαζάκια τα πανεπιστήμια. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο, καθώς υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία.

Οι ακροαριστεροί και αριστεροί φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω και φωνάζουν συνθήματα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται στον χώρο για να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη. 

Μέσα στο κτίριο βρίσκονται ακροαριστεροί και αριστεροί που αρνούνται να αποχωρήσουν και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα από το πρωί και για την παρεμπόδιση των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασίας τους. «Η προστασία της εργασίας συνιστά συνταγματική επιταγή, όπως και η ελευθερία στη διδασκαλία. Η προσήλωσή μας στη νομιμότητα και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Η απεργία είναι σεβαστή, όπως και κάθε ειρηνική διαμαρτυρία. Αυτά είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας και είναι απόλυτα σεβαστά και πλήρως κατοχυρωμένα εντός του Πανεπιστημίου, όπως και οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Όμως η βία και η απειλή χρήσης βίας, όπως και φθορά δημόσιας περιουσίας για την προώθηση οιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, ακόμη και των πιο δίκαιων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου. Και τόνισε ακόμη ότι «στο κράτος δικαίου και σε έναν ακαδημαϊκό χώρο, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν τραμπουκίζεται, δεν προπηλακίζεται, δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση σε καθεστώς φόβου για καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου