Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Έρευνα από 2016 έως 2019 για ΜΚΟ και ασυνόδευτα από την Εισαγγελία

 


Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα πήγαιναν για διδασκαλία στον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κατοικίας του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Έπειτα από έρευνα για τον ισχυρισμό των γειτόνων, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3 – 4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα κατά την περίοδο 2017- 2018.

Έπειτα από επικοινωνία με τους φορείς, διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά, αρνούνταν να ξαναπάνε στο θέατρο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματική η άρνησή τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον πολλά από εκείνα τα παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία.

Η έρευνα ξεκινά από το 2016 έως και το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου