Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για το αεροσκάφος και τον πιλότο που αγνοούνται

 


Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ. Επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Η Πολεμική Αεροπορία. Ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες συμβάλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής αποδείχθηκαν άκαρπες με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να συνεχιστούν οι έρευνες για το αεροσκάφος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου