Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα

 


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την επίσκεψη του στο facebook :

Επισκέφτηκα σήμερα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολλούς καταστηματάρχες. Άκουσα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Θα κάνουμε ό.τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε. 

Ο κλάδος που έχει χτυπηθεί πιο πολύ από όλους είναι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης. Αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουμε υπόψη συνέχεια και στα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή. Το κράτος θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.



Στη συνέχεια παρευρέθηκα σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65. Ο Ε65 αποτελούσε ίσως την τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα ως προς τα οδικά έργα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μαζί με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, το τμήμα Πάτρα – Πύργου και το ΒΟΑΚ, θα προχωρήσουμε ταχύτατα ώστε η πατρίδα μας να έχει αξιόπιστους, οικονομικούς, ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως και το εμβληματικό αυτό έργο, ένα όραμα πολλών δεκαετιών, θα ολοκληρωθεί.

Τέλος είδα την πρόοδο των έργων αποκατάστασης στην Καρδίτσα. Όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία του Ιανού αποφασίσαμε ότι πρέπει τα πράγματα να τα κάνουμε διαφορετικά. Ότι ήταν αδύνατο να κινηθούμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς της Ελληνικής διοίκησης. Σήμερα, 4 μήνες μετά, βλέπουμε ότι ναι, μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα. Δεν θα ξεχάσω όταν επισκέφθηκα την περιοχή μετά την πρωτοφανή θεομηνία, τις εικόνες που αντίκρισα. Αλλά κυρίως τη θλίψη, την απαισιοδοξία, την ανασφάλεια την οποία εισέπραξα από τους κατοίκους. Χαίρομαι που είδα την ταχύτητα της υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου