Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Αυστραλία: Συλλήψεις για άγριο ομαδικό βιασμό δύο 15χρονων κοριτσιών

 


Δύο ανήλικα κορίτσια 15 ετών έπεσαν θύματα άγριου ομαδικού βιασμού, από 10 άτομα σε πάρκο του Μπρισμπέιν. Η μια από τις κοπέλες γνώριζε έναν από τους θύτες μέσω της εφαρμογής Snapchat και την έπεισε να συναντηθούν λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 28 Δεκεμβρίου. Μαζί πήγε και άλλη μία φίλη της.

Ο 20χρονος άνδρας με τον οποίο ήταν να βρεθούν, τις παρέλαβε από σταθμό τρένου και στην συνέχεια τις οδήγησε στο πάρκο Calamvale.

Εκεί συνάντησαν περισσότερους φίλους του, οι οποίοι έκαναν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Στην συνέχεια υπό τη απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, βίασαν ομαδικά, άγρια και βάναυσα τα δύο ανήλικα κορίτσια, ενώ εκείνες τους ζητούσαν συνεχώς να σταματήσουν.

«Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό» φέρεται να είπε η μια, για να πάρει την απάντηση «Συγγνώμη αλλά θα πονέσετε». Παράλληλα οι θύτες έπαιρναν βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι ανήλικες κατήγγειλαν τον ομαδικό βιασμό στις αρχές και σήμερα 4 από τους 10 παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όπου τους απαγγέλθηκαν περίπου 40 κατηγορίες στον κάθε ένα. 16 κατηγορίες για βιασμό, εννέα κατηγορίες για επίθεση με πρόθεση διάπραξης βιασμού, 9 για άσεμνη μεταχείριση ανηλίκων και 2 για λήψη άσεμνων φωτογραφιών.

Ο δικαστής αρνήθηκε να τους αφήσει ελεύθερους με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ οι αρχές αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες.

Η εισαγγελέας αντιτάχθηκε στην εγγύηση χαρακτηρίζοντας τη φύση των κατηγοριών ως «ακραία» και «σοβαρή».

«Τα θύματα είπαν στους παραβάτες να σταματήσουν αρκετές φορές», δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Η Επίτροπος της Αστυνομίας της Κουίνσλαντ, Καταρίνα Κάρολ, χαρακτήρισε τον φερόμενο βιασμό ως «απολύτως φριχτό».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ήταν απολύτως φρικτό. Σκέφτομαι τι συνέβη στα δύο ανήλικα κορίτσια, με μεγάλο αριθμό ανδρών, οι οποίοι διέπραξαν εξαιρετικα άγρια αδικήματα. Θα βρούμε και τους υπόλοιπους δράστες, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά οι ανήλικες θα πρέπει να ζήσουν όλη τους την ζωή, έχοντας βιώσει αυτή την τόσο τραγική εμπειρία» είπε.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου