Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ποια ποινή επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη για το έγκλημα στο Μοσχάτο



Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 40χρονο Βασίλη Τσαγκάρη, παραολυμπιονίκη κολύμβησης, για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017 στο Μοσχάτο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον αθλητή για τον φόνο του 47χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με τη δικογραφία το έγκλημα σχετίζεται με την ερωτική σχέση που είχε ο αθλητής με την πρώην σύζυγο του θύματος. Η δολοφονία είχε γίνει μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε ο κατηγορούμενος.

Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς, που προέβαλε κατά την απολογία του ο 40χρονος, ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς του επιτέθηκε το θύμα.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αναγνώρισε στον αθλητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και μετά την καταδίκη του έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Με την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όρισε για τον Τσαγκάρη την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ ενώ του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κατοικεί.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τρίτων προσώπων στην υπόθεση.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς ο κατηγορούμενος Βασίλης Τσαγκάρης, διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος, Κατερίνα, δεσμό τον οποίο είχε αντιληφθεί ο 47χρονος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έριδα και ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών.

Η δολοφονία του ξενοδόχου έλαβε χώρα μέσα στο πρακτορείο του κατηγορουμένου στο Μοσχάτο και ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παραολυμπιονίκης είχε κλείσει τις κάμερες που είχε στο κατάστημα του. Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών ο 47χρονος είχε προλάβει να καλέσει την αστυνομία.

Αμέσως δε μετά τους πυροβολισμούς ο κατηγορούμενος αφού είχε καταλάβει, όπως είπε, στην απολογία του ότι ο 47χρονος έχανε τη μάχη για τη ζωή, κατέβασε τα ρολά του καταστήματός του και έφυγε, αφήνοντας το θύμα αβοήθητο. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας στο σπίτι του, στους οποίους ομολόγησε πως είναι ο δράστης του εγκλήματος.


Πηγή : athensvoice.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου