Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Συνελήφθη 57χρονη ημεδαπή που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά



Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνελήφθη χθες (Τέταρτη 6 Ιουνίου 2018), στην περιοχή της Γλυφάδας, 57χρονη ημεδαπή, η οποία εξαπατούσε συστηματικά πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Βασικό χαρακτηριστικό της δράσης της είναι ότι προσέγγιζε πολίτες και αναπτύσσοντας αρχικά φιλικές σχέσεις, τους έπειθε ότι μέσω προσωπικών της γνωριμιών με άτομα σε θέσεις «κλειδιά» είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε Πρεσβείες ξένων χωρών ή πολυεθνικές επιχειρήσεις, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διαμεσολάβηση.

Ενδεικτικά, υποσχόταν θέσεις εμπορικού ακολούθου ή εκπρόσωπου ή διευθυντή εμπορικού τομέα σε Πρεσβείες, οδηγού ή προσωπικού ασφαλείας ή γραμματέα σε Πρέσβεις, διευθυντή εμπορικών καταστημάτων ή διάφορες θέσεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Σε άλλες περιπτώσεις ζητούσε και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενη προνομιακές επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στο εξωτερικό ή κατοχύρωση για την αγορά ακινήτων που ανήκουν σε Πρεσβείες.

Η 57χρονη συνελήφθη χθες σε κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου προηγουμένως σε προκαθορισμένο ραντεβού είχε παραλάβει από δυο ιδιώτες το προσημειωμένο ποσό των (1.500 ευρώ), με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε Πρεσβεία και των προνομιακών επενδύσεων.

Η δράση της συλληφθείσας προσδιορίζεται την τελευταία τουλάχιστον διετία, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (39) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει (280.000) ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία της και σε πολυτελές όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η 57χρονη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή της σε συναφή αδικήματα.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου