Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΠΓΔΜ: Η ποιότητα της συμφωνίας πιο σημαντική από τον χρόνο επίτευξής της



Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ με ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αφορά στο ονοματολογικό, καθώς επισημαίνει ότι η ποιότητά της, είναι πολύ πιο σημαντική.

«Καλή θέληση υπάρχει και σημαντικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτού του χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν την εν λόγω καλή θέληση σε ένα  κείμενο συμφωνίας το οποίο θα αντικατοπτρίζει με τον πιο σαφή τρόπο τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και συνεχίζει:

«Με αυτό το στόχο, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραμμίζουμε ότι θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές δραστηριότητες».

Κλείνοντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου