Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Δίωξη κατά Τούρκου δημοσιογράφου για προκλητική δήλωσή του



«Αν αρχίζαμε να σκοτώνουμε πολίτες, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από το Πέρα, το Νισάντασι (το Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης) και το Ετιλέρ, όπου υπάρχουν ένα σωρό προδότες εκεί».

Δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου του ισλαμικού καναλιού AKIT TV, Αχμέτ Κεσέρ, άσκησε η τουρκική εισαγγελία, μετά από σχόλιό του ότι εάν η Τουρκία σκόπευε να βλάψει αμάχους στη Συρία, θα είχε ήδη βομβαρδίσει κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχουν προδότες!

«Αν αρχίζαμε να σκοτώνουμε πολίτες, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από το Πέρα, το Νισάντασι (το Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης) και το Ετιλέρ, όπου υπάρχουν ένα σωρό προδότες εκεί», τόνισε ο δημοσιογράφος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο Κεσέρ αναφέρθηκε σε πλούσιες συνοικίες, όπου διαμένουν και διασκεδάσουν κοσμικοί και τα ήθη είναι έκλυτα, σύμφωνα με τη συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας.

Ο δημοσιογράφος, που τελικά υπέβαλε την παραίτησή του, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να απορρίψει της κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας ότι αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της χώρας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ, πήρε αμέσως θέση και δήλωσε ότι αυτό είναι μια καθαρή πρόκληση, είναι σαμποτάζ ενάντια στην ενότητα της Τουρκίας.

Οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα για υποκίνηση μίσους και εχθρότητας από πλευράς του δημοσιογράφου.



Πηγή : ant1news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου