Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στη φυλακή οι εννέα τούρκοι συλληφθέντες



Στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. 

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά ομάδες φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό τους μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό . 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που εχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους , δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η απρόσκοπτη 

επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική . 

Στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην δικαστική λειτουργό φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υπογραμμίζοντας ότι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν ειναι τρομοκρατία». 

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο καθώς όπως αναφέρουν τους αποδίδει ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρις να προσδιορίζει ποια ειναι αυτή , ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε έχει συγκροτηθεί.


TA NEA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου