Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Άνεργη χάνει το 86 τ.μ. σπίτι της για δάνειο 30.000 ευρώ


Άρση των περιορισμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σε άρση των περιορισμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας που προβλέπει ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη προχωρά η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών για στήριξη της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς. Οργή και απόγνωση από μικροφειλέτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

«Ζούμε με το φόβο… Φοβάμαι. Πρέπει να αγωνιστώ, αυτό μου δίνει δύναμη. Δεν είναι δυνατόν να ξεσπιτωθεί όλη η Ελλάδα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Αυτή η αδυναμία, ο φόβος, ο τρόμος όλων των ανθρώπων έχει γίνει οργή».

Η Μαίρη Ορφανού ήταν σχεδιάστρια, έφτιαχνε ντεκόρ για προθήκες καταστημάτων, σκηνικά σε θέατρα, συμμετείχε και η ίδια σε παραστάσεις, ζωγράφιζε. Έχει πάρει επαίνους. Η κρίση όμως την τσάκισε. Παρά ταύτα έγινε τριτεγγυήτρια, για να λάβει η Γερμανίδα σύντροφος του αδελφού της δάνειο 60.000 ευρώ, για να στήσουν μια επιχείρηση στην Κω.

«Ήθελα να βοηθήσω τον αδελφό μου να ξαναρχίσει τη ζωή του. Οι γονείς μου έφυγαν νωρίς και έχει αδικηθεί. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ» δήλωσε.

Οργίζεται όταν θυμάται ότι το 2014, προεκλογικά, ανάμεσα στα τριακόσια άτομα που είχαν μαζευτεί έξω από το σπίτι της, για να την προστατέψουν από έξωση, ήταν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την καθησύχαζαν.

«Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους βγαίναν στους δρόμους κι έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Ας κατέβουν κάποιοι από την πολιτική τους νιρβάνα» σημείωσε.

Η κυβέρνηση όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθεί νομοθετική ρύθμιση που θα άρει σε μεγάλο βαθμό την προστασία της πρώτης κατοικίας που υπάρχει σήμερα.

Έτσι καθιερώνει:

-Εθελοντική άρση τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν υπαχθεί στην προστασία του νόμου.

-Αυτόματη έξοδο από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό όποιου δανειολήπτη δεν πληρώσει πάνω από τρεις δόσεις.

-Σκανάρισμα των αιτήσεων, ενώ

-Δεν θα κληρονομείται η προστασία της πρώτης κατοικίας


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου