Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αντρόπιαστος ο Τσίπρας είπε: Θα πάρουμε μέτρα που δεν σκοπεύαμε αλλά δικαιωθήκαμε στη Μάλτα




Δεν πρόκειται να βάλει μυαλό ποτέ και είναι ντροπή για έναν πολιτικό να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες των εγκλημάτων του κατά της χώρας και των πολιτών της.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει αυτή την στιγμή σώου ανευθυνότητας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόλμησε για πολλοστή φορά να εμφανιστεί πανηγυρίζοντας για την νέα αποτυχία της κυβέρνησης του χωρίς να ζητήσει έστω και τώρα μια συγνώμη για την ανικανότητα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο χωρίς να τρέπεται για τα όσα λέει,  ο συμβιβασμός που πετύχαμε ήταν τα αντίμετρα που, όπως είπε, θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα.

Σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο χωρίς ίχνος ντροπής το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Μάλτας «μας δικαίωσε στην επιμονή μας να μην αποτελέσει το τέλος της β΄ αξιολόγησης την αρχή μιας νέας κρίσης».

Σε ένα παραλήρημα ψεύδους και απάτης ο Αλέξης Τσίπρας Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα του Eurogroup είπε ότι δεν οφείλεται μόνο εάν είναι δυνατόν αυτό που ξεστόμισε : «στις εξαιρετικές δυνατότητες της διαπραγματευτικής μας ομάδας ή στο ότι είχαμε την πολιτική βούληση» αλλά «γιατί αξιοποιήσαμε στο έπακρο τις πολιτικές συμμαχίες στο εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι κάθε ρωγμή, εκμεταλλευτήκαμε τη συμμαχία των χωρών του Νότου, αναζητώντας συγκλίσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβούλιο, αναζητώντας συμμαχίες στα συνδικάτα, κινητοποιώντας και χώρες του Βορρά. Θέλω να πω ότι η συνεισφορά της αριστεράς στη Γερμανία αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας ήταν καθοριστική».

Ο δεύτερος λόγος κατά τον  αντρόπιαστο Τσίπρα είναι «είναι γιατί η πολιτική μας στο εσωτερικό αποδίδει καρπούς και είχαμε ισχυρά επιχειρήματα στη διαπραγμάτευση. Γιατί είχαμε αυτά τα αποτελέσματα; Γιατί τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα σταμάτησε να έχει μια κυβέρνηση που η διακυβέρνηση αποτελούσε ταυτόχρονα όχημα πλουτισμού, ιδιοτέλειας και συμφερόντων. Εμείς δύο χρόνια δεν πήραμε δωράκια δεν διασπαθίσαμε το δημόσιο χρήμα, δεν κάναμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δεν βάλαμε τις λίστες στα συρτάρια».

Και η ντροπη της χώρας συνεχίζει να παραληρεί στην Κ.Ε. χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και αυτοκριτικής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου