Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αίγυπτος: Βόμβα εξερράγη σε εκκλησία στην πόλη Τάντα



Στους 21 οι νεκροί και 50 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της χώρας.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση από έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός 'Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό "αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε".

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. 'Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου