Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η κυβέρνηση αυξάνει τα συσσίτια και τα παρουσιάζει περήφανη χωρίς ντροπή για αντίμετρα




Κώστας Βουκελάτος

Η κυβέρνηση έχοντας καταγράψει νέα ήτα, φτωχοποιώντας περισσότερο τους Έλληνες πολίτες και παντελώς ανίκανη να κάνει την οποιαδήποτε προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια για να αλλάξει την ζωή των πολιτών και την οικονομία της χώρας, προσπαθεί με τα και καλά "αντίμετρα" να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη φτώχεια που έρχεται.

Εάν είσαι σοβαρή κυβέρνηση και όχι τσίρκο όπως η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργείς αυτά τα δύο χρόνια για να μειωθούν τα συσσίτια και δεν κάνεις εξαγγελίες ενίσχυση των συσσιτίων γιατί φοβάσαι τα δεινά που έχεις φορτώσει τους Έλληνες και την περαιτέρω φτωχοποίηση τους. 

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον πιάσει τους στόχους της η κυβέρνηση και με τα νέα μέτρα δεν προβλέπεται καμία ανάπτυξη με τον Τσίπρα για τα επόμενα δέκα χρόνια αντίθετα θα βαθύνει η ύφεση οπότε μην περιμένετε εκτός από την αύξηση των συσσιτίων να παρθεί κανένα αντίμετρο.

Στά αντίμετρα του 2019 εάν και εφόσον πιάσει τους στόχους της η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται η χορήγηση επιδόματος στέγασης, ενοικίου ή δανείου, στοχευμένο στα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, η μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, η επιχορήγηση της απασχόλησης νέων στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας το 50% του συνολικού μισθολογικού κόστους, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας μέσω ενίσχυσης οικογενειακών επιδομάτων, η επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε σχολεία περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που μπορούν να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η αύξηση του αριθμού των σταθμών.

Στα αντίμετρα του 2020 περιλαμβάνονται η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, η μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα κατά 250 εκατ. Ευρώ περίπου και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από 12.000 έως 65.000 ευρώ. 

Υπόψιν ότι το αφορολόγητο εάν δεν πιάσει τους στόχους η κυβέρνηση το 2018 θα εφαρμοστεί απο το 2019 και όχι από το 2020.

Το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αποδείξει ότι έστω και αργά υπάρχει "ηθικό πλεονέκτημα" στην αριστερά να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθούν με σκυμμένο το κεφάλι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου