Για «οικονομικό πάρτι» με ΜΚΟ έκανε λόγο η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, σε χθεσινή της ομιλία.
«Θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Πάνω στο Προσφυγικό, πάνω στους νεκρούς από την παγωνιά πρόσφυγες, έχει με τις ευλογίες των Βρυξελλών στηθεί, μέσω των ΜΚΟ, κυριολεκτικά ένα οικονομικό πάρτι. Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται, τα οποία μόνο στους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Οι συνθήκες διαβίωσής τους, είναι δεδομένες» τόνισε η κ. Κυρίτση.
1 εργαζόμενος για κάθε 7 πρόσφυγες
Σύμφωνα με την ίδια, από έγγραφο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που κατατέθηκε στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2017, προκύπτει ότι:
-Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με 705 εργαζόμενους.
-Στη Χίο δραστηριοποιούνται 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους.
Στη Σάμο δραστηριοποιούνται 2 Μ ΚΟ με 51 εργαζόμενους.
Πιο συγκεκριμένα:
-Στη Λέσβο φιλοξενούνται συνολικά 4.735 πρόσφυγες, εκ των οποίων 3.348 σε δομές, Μόρια δηλαδή, και 1.387 σε χώρους.
-Στη Χίο φιλοξενούνται συνολικά 3.548 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.086 σε δομές, και 2.462 σε χώρους.
-Στη Σάμο φιλοξενούνται συνολικά 2.038 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.786 σε δομές και 252 σε χώρους.
«Για να κάνουμε έναν απλό υπολογισμό. Αν διαιρέσουμε τον αριθμό των προσφύγων ανά νησί, με τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΚΟ ανά νησί, θα βγάλουμε εξαιρετικά συμπεράσματα. Ακούστε τις αναλογίες: Στη Λέσβο, ακούστε το αυτό, η αναλογία είναι 1 προς 7. Ακούτε; 1 προς 7. Δηλαδή, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 7 πρόσφυγες. Αντίστοιχα στη Χίο, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 18 πρόσφυγες, ενώ στη Σάμο -που είναι «ριγμένη»- αντιστοιχούν 51 πρόσφυγες.Οι αναλογίες που σας είπα, συγκρινόμενες με τις συνθήκες διαβίωσης των Προσφύγων, είναι πραγματικά τρομακτικές» τόνισε η κ. Κυρίτση.
Η ίδια διευκρίνισε ότι «μιλάμε μόνο για εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Δεν υπολογίζουμε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου ή τους 8μηνίτες εργαζόμενους, μέσω των δήμων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ».
«Καταλάβατε, λοιπόν, για τι μπίζνες πάνω στο προσφυγικό μιλάμε; Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Ο Guardian σε άρθρο του στις 9 Μαρτίου, ανέδειξε ακριβώς το έλλειμμα, ψάχνοντας πόσα, σε ποιους και πού πάνε τα λεφτά για το προσφυγικό. Το είδατε; σας προβλημάτισε; Έλεγε λοιπόν ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply έχει υπολογίσει ότι από το 2015 έως σήμερα, έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα 803 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί, καθώς και τις ιδιωτικές δωρεές. Τι άλλο εντυπωσιακό λέει ο Guardian; Ότι ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας, υπολογίζει: ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα, έως και 70 δολάρια χάνονται κάπου στο δρόμο!» ανέφερε ακόμα η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ότι αλωνίζουν οι ΜΚΟ, ότι το κράτος απουσιάζει, ότι στήνονται νέες μπίζνες πάνω στους Πρόσφυγες, τα νησιά και τη χώρα το αναδείξατε; Το κάνατε σημαία; Το αποκαλύψατε; Το καταγγείλατε; Κινητοποιήσατε τον κόσμο; Προφανώς και όχι και πολύ φοβάμαι ότι ούτε που το ‘χετε πάρει καν είδηση» υποστήριξε η ίδια!
Το διαβάσαμε στο thecaller.gr
Πηγή: Star.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου