Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Προσπαθούν προκλητικά να στήσουν κομματικό κράτος με αδιαφάνεια ακόμα και τώρα που τελειώνουν




Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο καιρό στο δημόσιο από την κυβέρνηση που βλέπει ότι είναι στα τελευταία της και ο χρόνος της τελειώνει είναι τρομερό.

Η κινητικότητα που παρατηρείται με απευθείας τοποθετήσεις ημετέρων σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών εντελώς προκλητικά και χωρίς διαφάνεια δημιουργεί την εικόνα προσπάθειας την ύστατη στιγμή να αλωθεί το κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε με τον  Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντά και τον Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτση που έκαναν την ακόλουθη δήλωση :


 «Με ανακοίνωση της 8ης Φεβρουαρίου 2017, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την συνεχόμενη τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια. 
           
 Τελευταίο “κρούσμα” αποτελεί η απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία καθόρισε η ίδια τα κριτήρια, για την επιλογή προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων καθώς και τριών τμημάτων τους, που συστάθηκαν με τον πρόσφατο νόμο.  

  Οι απευθείας τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών από Υπουργούς, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, αποτελούν πλέον τον κανόνα.

   Η Κυβέρνηση συνεχίζει την κομματική επέλαση στο Δημόσιο. Μοναδικός στόχος η επέκταση της φάμπρικας και η εγκατάσταση ”ημετέρων” σε θέσεις ευθύνης που θα υπηρετούν το Κόμμα.

 Με αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και κομματικά κριτήρια επιστρέφουν τη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσαίωνα. Θεσμική παρακμή και ισοπέδωση παντού».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου