Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τα χέρια του νίπτει ο Τσίπρας για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ και το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος.

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Τα χέρια του νίπτει ο πρωθυπουργός για την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων του ΔΟΛ και το μέλλον του ιστορικού συγκροτήματος. 

Από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά, κατά την Ωρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση του Πρωτοδικείου τελεσίδικη και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτήν την απόφαση, εισηγούμενη την τροπολογία που θα έλυνε τα χέρια των τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού έγινε λίγη ώρα πριν τη συζήτηση της αίτησης ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, την οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ζητώντας να επιτραπεί να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που προσδιορίστηκε να συζητηθεί σήμερα,  Παρασκευή, στις 13:00, ζητείται από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφόρησαν επί δεύτερη ημέρα Τα Νέα.

Επίσης, αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής την απόφαση αυτή τελεσίδικη και συνέχισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και άρα πλέον δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης για την τροπολογία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την τοποθέτησή του σημείωσε ότι πρέπει «να διασωθούν οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες και όχι οι εκδότες. Αυτοί να πληρώσουν. Φοβάμαι ότι δεν θέλετε να σωθούν. Το μήνυμα δεν πρέπει να είναι ή κλειστές εφημερίδες ή μαζί μας».

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όταν είχε ζητήσει να ληφθεί η σχετική πρωτοβουλία από τη Βουλή, μόνο το Ποτάμι απάντησε θετικά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συναίνεσε στο να δοθεί δημόσιο χρήμα, ενώ η κ. Γεννηματά ήρθε μετά από 15 μέρες να ζητήσει διακομματική επιτροπή, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Τι να τις κάνουμε τις επιτροπές όταν το θέμα τρέχει; Τώρα καλούμαστε να πάμε κόντρα σε τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης;»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την αναφορά του στο θέμα, λέγοντας ότι οι θέσεις εργασίας είναι το πιο μεγάλο αγαθό για τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις και πως η υπόθεση είναι πραγματικά στενάχωρη...




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου