Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Απαντήσεις για την απουσία Χουλιαράκη από το EWG ζητά η Νέα Δημοκρατία



Απαντήσεις για την απουσία του κ. Χουλιαράκη από τη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Κυβέρνηση ”περί άλλα τυρβάζει”.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί».

«Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

ΥΠΟΙΚ: Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του EWG η απουσία Χουλιαράκη

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέροντας πως η αλλαγή του Γιώργου Χουλιαράκη έγινε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του EuroWorking Group.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group κ. Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη και θεσμικά αρμόδιος για το ρόλο αυτό κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης.

Έχει συμβεί στο παρελθόν και όταν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοβαρή χώρα".




Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου