Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση Κυρ. Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα για την εγκληματικότητα και το άβατο των Εξαρχείων



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας.

Αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017


Προς τον Πρωθυπουργό
κ.Αλέξη Τσίπρα 


ΘΕΜΑ: Αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας

Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας. 

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία. 

Ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ.Πρωθυπουργός,

1) Θα  ανέχεστε για καιρό ακόμα το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής πολιτείας; 

2)Έχετε σχέδιο και βούληση να αντιμετωπίσετε την διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα, ειδικά σε περιοχές που έχουν καταστεί άβατο για την Ελληνική Αστυνομία;


               Ο ερωτών,

Κυριάκος Μητσοτάκης 
Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου