Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η ελπίδα επέστρεψε!



Μία ουσιαστική Εθνική, χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να πάρει μία άνετη νίκη επί της Κύπρου με 2-0, δίνοντας συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετρώντας πλέον δύο τρίποντα σε ισάριθμα ματς.

Μία ουσιαστική Εθνική, χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να πάρει μία άνετη νίκη επί της Κύπρου με 2-0, δίνοντας συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετρώντας πλέον δύο τρίποντα σε ισάριθμα ματς. 

Το συγκρότημα του Μίχαελ Σκίμπε παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρό στο βρεγμένο τερέν του «Γ. Καραϊσκάκης», κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να «κλειδώσει» τη νίκη, τη δεύτερη σε αυτή τη φάση των προκριματικών. Αρκετά καλός ο Κώστας Φορτούνης που ανέλαβε ρόλο οργανωτή μπροστά από τα αμυντικά χαφ ενώ ουσιαστικοί και οι Μάνταλος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος που «έσβησαν» τις επιθετικές προσπάθειες των Κυπρίων. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μίχαελ Σκίμπε επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Καρνέζη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Μανωλά - Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, αριστερός οπισθοφύλακας ο Τζαβέλλας, δεξιά ο Τοσοσίδης, αμυντικά χαφ οι Μανιάτης - Σταφυλίδης, δεξί εξτρέμ ο Μάνταλος, αριστερό ο Μπακασέτας, αιχμή του δόρατος ο Μήτρογλου και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Φορτούνης. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Χρηστάκης Χριστοφόρου, επιλέγοντας τον Παναγή κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Ζούνιορ - Λαΐφη στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους τον Δημητρίου, αριστερά τον Χαραλάμπους, αμυντικά χαφ οι Λάμπαν - Αρτυματάς, στο δεξί φτερό της επίθεσης ο Χαραλαμπίδης, αριστερά ο Εφραίμ, στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Κάστανος. 

Εθνική με ουσία!

Ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος από το πρώτο λεπτό καθώς η μπάλα αποκτούσε αρκετή ταχύτητα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. 

Στα πρώτα λεπτά η Κύπρος ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την Ελλάδα για να μπορέσει να φτάσει σε κάποιο γκολ και να της βάλει δύσκολα από την αρχή της αναμέτρησης. 

Στο όγδοο λεπτό ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε. Απ’ την άλλη, στην πρώτη της καλή στιγμή η Ελλάδα ευτύχισε να βρει δίχτυα. 

Στο δωδέκατο λεπτό ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Φορτούνης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγή για το 1-0. 

Αυτό γκολ έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Σκίμπε, οι οποίοι στη συνέχεια απέδωσαν καλύτερα και έπαιξαν πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο και μετά το γκολ η Κύπρος ήταν αυτή που είχε την κατοχή και στο 27ο λεπτό απείλησε με κεφαλιά του Λαΐφη έπειτα από κόρνερ του Χαραλαμπίδη αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Καρνέζη. 

Μετά το πρώτο μισάωρο η Ελλάδα πήρε την κατοχή και κέρδισε τη «μάχη» του κέντρου με αποτέλεσμα να μπορέσει να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε ξανά στο 34ο λεπτό. Ο Φορτούνης, μετά από σπουδαία ατομική ενέργεια, έβγαλε τετ α τετ τον Μήτρογλου αλλά ο Έλληνας επιθετικός προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Παναγή ανεπιτυχώς με το 1-0 να παραμένει. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ να μένει στο 1-0. Ωστόσο στο 42ο λεπτό η Ελλάδα, με κάπως τυχερό τρόπο, κατάφερε να πάρει αέρα δύο τερμάτων. 

Ο Παναγή πραγματοποίησε ολέθριο λάθος, ο Μάνταλος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και «κρέμασε» τον Κύπριο τερματοφύλακα για το 2-0. 

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει 2-0 υπέρ της Ελλάδας, η οποία μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά ήταν ουσιαστική πετυχαίνοντας δύο τέρματα, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τις βάσεις για τη δεύτερη νίκη στους ομίλους. 

Δεν απειλήθηκε αλλά δεν απείλησε…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. 

Στο 47ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μυτίδη να πιάνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι Κύπριοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά πιο ουσιαστικά. Ο Χαραλάμπους έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Εφραίμ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο κορμί του Μυτίδη και πέρασε άουτ. 

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Ελλάδα να παίρνει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τον άξονα με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει χρέη οργανωτή και να προσπαθεί να βγάλει σε θέση βολής τον Μήτρογλου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα απειλήθηκε μόλις στο ξεκίνημά του αλλά στην ουσία απείλησε ελάχιστα, έχοντας το σκορ ωστόσο με το μέρος της από το πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με 2-0 και να ντουμπλάρει τις νίκες της στη φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Οι συνθέσεις: 

Ελλάδα (Μ. Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Τζαβέλλας (88' Καρέλης), Μανωλάς, Φορτούνης, Μήτρογλου, Μπακασέτας (77' Χολέμπας), Τοροσίδης, Μάνταλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης (70' Παπαδόπουλος)

Κύπρος (Χ. Χριστοφόρου): Παναγή, Ζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης (66' Χριστοφή), Μυτίδης (83' Μακρής), Λάμπαν, Εφραίμ, Αρτυματάς (78' Κυριάκου), Λαΐφης, Κάστανος



Νίκος Βόπης
Πηγή : novasports.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου