Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά;




Συνεδρίασε  Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ύστερα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Μάκης Βορίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μ. Βορίδης: «Από την σημερινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποδείχθηκε ότι ο κ. Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει τη διαπλοκή Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Μιας παραπαίουσας Κυβέρνησης που επεκτείνει και θεσμοθετεί τη διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα, λίγο πριν το τέλος της. 

Αποδείχθηκε ότι φοβούνται. Φοβούνται τη διαφάνεια. Φοβούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 

Η απόρριψη του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, να παραστούν οι νέοι καναλάρχες και να γίνει διεξοδικός έλεγχος του πόθεν έσχες τους - αίτημα που στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης - αποδεικνύει το πραγματικό, αυταρχικό και σκοτεινό, πρόσωπο μιας υπό κατάρρευση Κυβέρνησης. 

Ο ενορχηστρωτής του πρωτοφανούς αυτού σκανδάλου κ. Παππάς, δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά, ούτε σε ένα ερώτημα.

Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διαβλητή επιτροπή. 

Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο άνθρωπος που έστελνε απεσταλμένους σε καναλάρχες για να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης. Με ψέματα και υπεκφυγές, προσπάθησε να κρύψει τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες.  

Η κοινωνία έχει, ήδη, αντιληφθεί το πρωτοφανές στήσιμο της νέας διαπλοκής, που υπηρετεί τις ορέξεις της παρέας του κ. Τσίπρα, ο οποίος εκφυλίζει, κάθε μέρα και περισσότερο, τους θεσμούς και τις λειτουργίες του Κράτους. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει». 

Δημοσιογράφος: «Θεωρείτε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά;»

Μ. Βορίδης: «Αυτά όλα θα εξεταστούν τη χρονική στιγμή που πρέπει. Αλλά προφανώς, όταν ελέγχονται ποινικά οι υπό τον κ. Παππά και ο κ. Παππάς έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις τους - ξανά λέω - θα έρθει η στιγμή, που αυτά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου