Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

“Σαρωτικό” το πέρασμα της κακοκαιρίας




Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος αφήνει πίσω της κακοκαιρία. Αντιμέτωποι με την… “οργή” του καιρού βρέθηκαν πρώτοι οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας, της Ζακύνθου και περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου.

“Πνίγηκε” η Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα πλημμύρισαν σπίτια στην Κέρκυρα. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν οδηγό το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στα Μωραίτικα, κι έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Επιπλέον χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων δέντρων στο Μεσογγί και στα Μωραίτικα.


Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Στο έλεος ανεμοστρόβιλου βρέθηκε και πάλι η Ζάκυνθος. Πέρασε από τις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι αλλά και την πόλη της Ζακύνθου  συμπαρασύροντας οροφές σπιτιών, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα.



Στην Ηλεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών δέχθηκε πέντε κλήσεις για κοπές δέντρων και μία κλήση για απάντληση υδάτων από κτίριο, ενώ η Πυροσβεστική Αμαλιάδας, δέχθηκε δύο κλήσεις για κοπές δέντρων. Χωμάτινοι όγκοι “σκέπασαν” την παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Βασιλείου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.  

Δέντρα έπεσαν στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Λάππα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας . Στην οδό Φιλοποίμενος στην Πάτρα στο ύψος της Κανακάρη σημειώθηκε πτώση υλικών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στο Αγρίνιο

Στο σκοτάδι “βυθίστηκαν” πολλές περιοχές του Αγρινίου λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, έχει ήδη δεχθεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για πτώσεις δένδρων και άντληση υδάτων.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα εκτός Αγρινίου, αφού λόγω πτώσης δένδρων στο 91ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα και εκ περιτροπής .


Νεροποντή και στην Αττική

Κλήσεις για κοπές δέντρων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική, καθώς ισχυρή νεροποντή πλήττει το Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, έχει δεχθεί κλήσεις και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένες περιοχές.


Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους καταγράφηκαν σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου