Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ο γιος του Μπιν Λάντεν θέλει να ανοικοδομήσει την Αλ Κάιντα - Ανησυχία στις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες



«Βόμβες» έριξε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον. Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως υπάρχουν φόβοι ότι η Αλ Κάιντα  σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Ευρώπης εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως η προσοχή των Αρχών είναι στραμμένη στις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, επισημαίνουν πηγές στο περιοδικό Times. Όλα αυτά την ώρα που ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν διαφημίζεται ως ο επόμενος ηγέτης της οργάνωσης. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον, επεσήμανε ότι η Αλ Κάιντα επανήλθε στο προσκήνιο στο Αφγανιστάν κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία αναγκάστηκε να διατηρήσει τα στρατεύματά της στη χώρα.

Τόνισε δε ότι η «Η Αλ Κάιντα αποτελεί σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή για τη Βρετανία και την Ευρώπη». Όπως επισημαίνεται η νέα αυτή απειλή έρχεται από τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του πρώην ηγέτη της Αλ– Κάιντα, ο οποίος πρόσφατα με μηνύματά του αμφισβήτησε την κυριαρχία του ISIS.



Ο γιος του πιστεύεται ότι είναι τώρα 25 χρονών και ζει στο Πακιστάν, αλλά ο ίδιος δεν έχει εμφανισθεί πρόσφατα.

Ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της MI6, Nigel Inkster, δήλωσε στους Times:

Στο τελευταίο του μήνυμα, ο Χαμζά Μπιν Λάντεν κατηγορεί την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ότι «είναι πράκτορες των αμερικανών» και κλέφτες. Ο Χαμζά ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του εξαπολύοντας επίθεση στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τη χώρα για τη σύμπραξη με τις ΗΠΑ.

Κατηγορεί επίσης το Ριάντ για προδοσία κατά της Υεμένης με την απόφασή της να επιτεθεί τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα που μάχονται κατά των ανταρτών Χούτι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάμζα καλεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Παλαιότερα είχε καλέσει τους τζιχαντιστές να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε Λονδίνο, Ουάσινγκτον, Παρίσι και Τελ Αβίβ.


Η διευθύντρια του think tank SITE ανέφερε πως «ο Χάμζα δίνει στρατηγικές για τη συνέχεια της παγκόσμιας τζιχάντ. (…) Με αυτόν η Αλ Κάιντ ελπίζει να ανανεώσει την δημοφιλία της ανάμεσα στους τζιχαντιστές, με την ταύτιση του γιου με τον πατέρα. Η οργάνωση βλέπει τον Χάμζα ως έναν μελλοντικό ηγέτη. Κάποιον αγαπητό, ο οποίος να εμπνέει, δίχως αρνητική φήμη». 



Πηγή : newspost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου