Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μπακογιάννη: Ανεξέλεγκτο πάρτι εκατομμυρίων με το νόμο για το προσφυγικό



Διατάξεις που αφήνουν περιθώριο εκμετάλλευσης κρατικών κονδυλίων από ΜΚΟ και ύποπτους φορείς, κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, προειδοποιώντας Μουζάλα και Βίτσα ότι θα είναι υπόλογοι

Παράθυρα για πάρτι εκατομμυρίων ευρώ κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι περιλαμβάνουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για το προσφυγικό, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η βουλευτής της ΝΔ κατακεραύνωσε τους αρμόδιους Υπουργούς Γιάννη Μουζάλα και Δημήτρη Βίτσα για τις γκρίζες διατάξεις του νομοσχεδίου, προειδοποιώντας τους ευθέως ότι θα είναι υπόλογοι.

Η αιχμηρή κριτική της κας Μπακογιάννη εστιάστηκε σε άρθρο, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα διεκδίκησης κρατικών κονδυλίων -για την παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες - από «φορείς της κοινωνίας των πολιτών» χωρίς προκαθορισμένα και σαφή κριτήρια, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει πάρτι εκατομμυρίων.

«Τι θα πει φορείς της κοινωνίας των πολιτών; Να μαζέψω εγώ μια ομάδα κολλητών μου και να πάω να διεκδικώ χρήματα από το ελληνικό κράτος και τον έλληνα φορολογούμενο; Να έχουμε τις σκηνές αλληλέγγυων στην Ειδομένη που θέλουν να κάνουν πολιτική πάνω στις πλάτες φτωχών προσφύγων;;», τόνισε η «γαλάζια» βουλευτής.

Απευθυνόμενη προσωπικά στους κυρίους Μουζάλα και Βίτσα μάλιστα τους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι κινδυνεύουν να συνεργαστούν με «ΜΚΟ λωποδυτών».

«Πού ακούστηκε ότι δίνουμε με νόμο της Βουλής λεφτά σε φορείς πολιτών με ποια κριτήρια; Που θα τα αποφασίσει ο Κουρουμπλής; Δεν τον εμπιστευόμαστε. Βάλτε κριτήρια όπως στην Ευρώπη. Θα είναι πάρτι και θα είστε υπόλογοι. Θα πληρώσετε το μάρμαρο εσείς που δεν φταιτε, γιατί θα γίνει σε βάρος των προσφύγων και θα ντρέπεστε», είπε χαρακτηριστικά.

Καμπανάκι χτύπησε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τη διάταξη, που εξαιρεί από κάθε διαδικασία διαγωνισμού οποιαδήποτε μορφής προμήθεια για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας την πρόβλεψη «ξετσίπωτη», αφού όπως σημείωσε δεν υπάρχει καν πρόβλεψη έστω για την πιο συμφέρουσα προσφορά. 

«Αυτό λέγεται ξετσίπωτο. Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Θα μπλέξετε πάρα πολύ άσχημα. Το πάρτι εκατομμυρίων που θα γίνει δεν θα μπορέσετε να το ελέγξετε. Έτσι πέρα από το απόλυτο αλαλούμ στο προσφυγικό τώρα θα έχουμε αλαλούμ και με νόμο».

Η κα Μπακογιάννη επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, κατηγορώντας την ότι κάνει «κάνει την ιδεολογία της αποτυχία άσκησης προσφυγικής πολιτικής», εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου