Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ένα μπόντερ Κόλει εκτελεί χρέη φύλακα αεροδρομίου (VIDEO)



Η συγκέντρωση πουλιών σε αεροδρόμια έχει δημιουργήσει σε όλο τον κόσμο προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών και έχουν προκαλέσει κατά καιρούς ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η ασφάλεια πτήσεων προσπαθεί εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πτήσεων με γεράκια που εκπαιδεύει κυρίως η πολεμική αεροπορία για να κυνηγούν τα πουλιά αλλά ένας σκύλος κάνει την καλύτερη δουλειά στο αεροδρόμιο (Cherry Capital Airport) της πόλης Traverse στην πολιτεία Μίσιγκαν (ΗΠΑ).

Ένα εκπαιδευμένο μπόρντερ κόλεϊ, έχει εκπαιδευτεί να τρομάζει και να απομακρύνει διάφορα πτηνά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο που τους καλοκαιρινούς μήνες  πλησιάζουν γλάροι, πάπιες καθώς και χήνες. Πρίν την εμφάνιση του σκύλου φύλακα η ΥΠΑ του αεροδρομίου χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους όπως σειρήνες και πυροτεχνήματα, για να τρομάξουν τα πουλιά.

Το χειμώνα η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Τότε, αναλαμβάνει δράση ο σκύλος , καθώς εμφανίζονται οι λευκές κουκουβάγιες, οι οποίες πετάνε χαμηλά και δεν είναι εύκολα ορατές. Ο 7χρόνος σκύλος που το όνομα του είναι Piper  με όλο του τον εξοπλισμό όπως η μάσκα του σκι, είναι ο φύλακας άγγελος του αεροδρομίου, έχει συνηθίσει τον ήχο των αεροπλάνων, δεν τρομάζει και κάνει καταπληκτική δουλειά συνδράμοντας στην ασφάλεια των πτήσεων.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου