Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΚΕΑΟ: Επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία




Επιχειρησιακό σχέδιο για την είσπραξη εντός του 2016,  750 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία εκπόνησε το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΑΟ, περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις που θα μεγιστοποιήσουν την εισπραξιμότητα και στους στόχος απόδοσης προβλέπεται η είσπραξη 375 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο και  750 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους. Σύμφωνα με το σχέδιο οι δράσεις που προβλέπονται είναι:

1. Επικαιροποίηση μητρώου οφειλετών

2. Διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης Ο διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών με χαμηλή εισπραξιμότητα και η καταχώρισή τους σε ειδικά τηρούμενο προς το σκοπό αυτό βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της θεωρητικής εισπραξιμότητας των οφειλών που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

3. Ανάπτυξη συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου (Risk Analysis)

4. Βελτίωση των διαδικασιών ελέγχου και παρακολούθησης των εντασσόμενων σε ρυθμίσεις οφειλών

5. Αύξηση αποδοτικότητας του μηχανισμού αναγκαστικής είσπραξης

6. Λήψη ποιοτικών μέτρων σε συνεργασία με τους δικαστικούς επιμελητές

7. Αποτροπή δημιουργίας νέων οφειλών
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής εντατικοποιήθηκε το μέτρο της αναστολής της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου που εφαρμόζεται για οφειλέτες με μεγάλες κυρίως και μη ρυθμισμένες οφειλές, οι οποίοι, ενώ υποβάλλουν κάθε μήνα ΑΠΔ, δεν καταβάλλουν τις δηλωμένες με αυτήν εισφορές, με αποτέλεσμα τη συνεχή δημιουργία νέων οφειλών κάθε μήνα.

8.Σχεδιασμός διαδικασιών και οργάνωση μηχανισμών συνεργασίας του Κ.Ε.Α.Ο. και των συστημάτων του με τις φορολογικές αρχές

9. Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

10. Υλοποίηση εφαρμογών πληροφοριακών συστημάτων



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου