Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο



Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητοστάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. 

 «Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν. Ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο, ο άνθρωπος των κλειστών τραπεζών, των κάπιταλ κοντρολ και του τρίτου μνημονίου. Η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ η χώρα χρειάζεται ηγεσία». 

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στοιχεία που «αποδεικνύουν» ότι το 2015 αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική στο προσφυγικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Το 2014, δυόμισι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας και όχι Ιταλίας. Το 2015 έξι φορές περισσότεροι επέλεξαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ελλάδα από ό,τι από την Ιταλία. Τι άλλαξε; Άλλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έστειλε σε όλους νέα σαφές μήνυμα, ότι ο πιο εύκολος τρόπος εισόδου στην Ευρώπη ήταν μέσα από την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Άνοιξε την Αμυγδαλέζα, εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη». 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για τη χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό. Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να ηττηθούμε και στα δύο». Προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην παίζουν στα ζαριά την εθνική κυριαρχία για να παραστήσουν τους διαπραγματευτές. Οι μονομερείς ενέργειες και τα βέτο δεν ωφελούν. Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ψυχραιμία».

O κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει τη ζημιά για τη χώρα στο προσφυγικό. 

Σημείωσε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξε τις θέσεις της χώρας και συμφώνησε με την αποστολή του ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στις προτάσεις του για το μεταναστευτικό, είπε ότι πρέπει να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι για τους μετανάστες για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής. Τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού. «Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να συμφωνήσουμε την Παρασκευή σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική». 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον κ. Τσίπρα για την οικονομία και την διαπλοκή. «Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, η στάση της όμως οδηγεί μεγάλο τμήμα της κοινωνίας σε αγανάκτηση και μοιρολατρία, δεν πιστεύει ο κόσμος ότι θα βγούμε από την κρίση. Επισκεφτήκαμε την Κύπρο που βγαίνει από την κρίση, χωρίς να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια μνημονίων. Στην Κύπρο, όμως, δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, οι πολιτικές δυνάμεις και πολίτες συνεργάστηκαν και τα κατάφεραν. Αυτά ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει, αλλά δεν θέλει να αλλάξει, εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, κάθε καθυστέρηση είναι εγκληματική». 

Μιλώντας για τη δική του στάση, είπε ότι «εμείς οφείλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό, θέλω να δημιουργήσω συνθήκες εθνικής ενότητας στον ελληνικό λαό, αλλά αυτό ενοχλεί τον κ. Τσίπρα που ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την ομάδα του ότι «αποδομεί και τις τρεις εξουσίες» και υποστήριξε: «Η Βουλή έχει μετατραπεί σε έναν ναό κακής νομοθέτησης, η εκτελεστική εξουσία αλώνεται από κολλητούς και φίλους, η Δικαιοσύνη υφίσταται πιέσεις και νοθεύεται η ανεξαρτησία της με ανεπίτρεπτες πολιτικές παρεμβάσεις. Ας πάψουν ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του να παριστάνουν τους πολέμιους της διαπλοκής. Είναι οι τροχονόμοι της νέας διαπλοκής. Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι λάσπη αντί για θεσμική αναβάθμιση και επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών». 

Αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματος λέγοντας: «Εμείς εξυγιαίνουμε την οικονομική κατάσταση της ΝΔ και βάζουμε τάξη στα του οίκου μας. Την Πέμπτη, θα παρουσιάσω αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ, και δεν πρόκειται να τη διαβάλλει καμία άσφαιρη τουφεκιά από τον καλολαδωμένο μηχανισμό της κυβέρνησης».
Κλείνοντας ανέφερε: «Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ ήδη πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις και εκφράζει ένα διευρυμένο ρεύμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Στα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα θα αντιπαραθέσουμε την αλήθεια και την αποτελεσματικότητα». 



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου