Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Το ΚΚΕ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας για ψευδείς ισχυρισμούς



Για την επαναφορά εκπαιδευτικών - Τι αναφέρει ο Περισσός

Το ΚΚΕ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη για «ψευδείς ισχυρισμούς» σύμφωνα με τους οποίους, «το ΚΚΕ ψήφισε 'παρών' στις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών (από διαθεσιμότητα) στα σχολεία και στην επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων».

Το ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ αναφέρει πως «η αλήθεια, δυστυχώς για το κ. Φίλη είναι άλλη», καθώς «το ΚΚΕ, τον Απρίλη του 2015 στη συζήτηση στη Βουλή για την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, υπερψήφισε τις διατάξεις του άρθρου για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και την επανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής τα όποια καλούμε τον κ. Φίλη όχι μόνο να διαβάσει, αλλά να δώσει και στη δημοσιότητα».

Το σημείωμα αναφέρει επίσης πως «το ΚΚΕ, κατέθεσε τροπολογίες για την αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας. Το ΚΚΕ ψήφισε 'παρών' επί της αρχής στο νομοσχέδιο που περιελάμβανε και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. τη διατήρηση της δυνατότητας επίταξης των απεργών». Προσθέτει δε ότι «αποτελεί πάγια κοινοβουλευτική τακτική, ένα κόμμα να τοποθετείται συνολικά σε ένα νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει άρθρα και διατάξεις των άρθρων που συμφωνεί ή διαφωνεί».

«Επιπλέον κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τη Δημόσια Διοίκηση, το Φλεβάρη του 2016, το ΚΚΕ υπερψήφισε ολόκληρο το άρθρο 39 που αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα», αναφέρει το κείμενο.

«Ο υπουργός της κυβέρνησης του 3ου Μνημονίου, των χιλιάδων κενών στα σχολεία, των τμημάτων με 30 μαθητές στην τάξη, της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από νομό σε νομό (ΙΕΚ), της διάλυσης των Τμημάτων Ένταξης και τόσα άλλα, με φτηνά κόλπα και ψέματα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Τα ίδια κόλπα μεταχειρίστηκαν και όλοι οι προηγούμενοι, προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Ματαιοπονεί ο κ. Φίλης. Η γκεμπελιστική λογική του 'πες-πες, κάτι θα μείνει- δεν πιάνει. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και μνήμη και πάνω απ’ όλα έχουν πολύτιμη πείρα πια» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα του ΚΚΕ.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου