Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Φτιάχνουν 14 νέα hotspots σε μια εβδομάδα




Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο ο αριθμός των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 33.320.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, ο αριθμός των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 33320.

Ενδιαφέρον έχει ομως η ενημέρωση για τα νέα κέντρα φιλοξενίας που σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο θα λειτουργήσουν από αύριο και συνολικά θα φιλοξενηθούν 17.400 άνθρωποι. Τα 14 νέα hotspots θα λειτουργήσουν αυτήν την εβδομάδα, ενώ ένα ακόμη, στο Λιτόχωρο, προγραμματίζεται για μετά τις 15 Μαρτίου.



Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ζήτησε από όλους να ετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.«Μέσα σε πολύ μικρό χρόνο πρέπει να στήσουμε χιλιάδες θέσεις πολύ προσωρινής διαμονής. Στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι άλλες πλατείες», τονισε.

Σημείωσε επίσης ότι χτίζονται 10.000 θέσεις την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι μετά την συγκέντρωσή τους θα «δούμε την διανομή τους», επισημαίνοντας οτι «στην αρχή μιας κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο πρόβλημα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Γιάννης Μουζάλας όσο και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχουν αναφέρει τον αριθμό 150.000 για το πλήθος των προσφύγων που θα μπορούσε να αντέξει η χώρα.



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου