Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στυγνοί εκβιαστές οι Τούρκοι για το μεταναστευτικό με σκοπό να εισπράξουν ενισχύσεις από την Ευρώπη



Στυγνοί εκβιαστές οι Τούρκοι εισπράττοντας μεγάλα ποσά σαν ενισχύσεις για να φρενάρουν το μεταναστευτικό για το οποίο φέρουν τεράστια ευθύνη.

Ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι  έχει διαθέσει μέχρι στιγμή 10 δισεκ. δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη 20 δισεκ. δολάρια

Για νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία προειδοποίησε την ΕΕ ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή του έλληνα ομολόγου του Αλέξη Τσίπρα. 

Ειδικότερα, ο τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι σχεδόν 100.000 Σύροι πρόσφυγες θα προσεγγίσουν σύντομα τα τουρκικά σύνορα, εξαιτίας των νέων αεροπορικών επιθέσεων βορειοδυτικά της χώρας. 

«Περίπου 100.000 νέοι μετανάστες περιμένουν στα τουρκικά σύνορα (με τη Συρία) εξαιτίας των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι. Περίπου 60.000 με 70.000 άνθρωποι, που βρίσκονται σε καταυλισμούς βόρεια του Χαλεπίου, μετακινούνται προς την Τουρκία» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

«Αυτή τη στιγμή, η καρδιά μου είναι στα σύνορα της χώρας μου. Σκέπτομαι πώς και πού θα φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται από τη Συρία» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σήμερα η Τουρκία φιλοξενεί 2,5 εκατ. πρόσφυγες, και έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να λάβει 3 δισεκ. ευρώ για την περίθαλψη των προσφύγων. 

Ο Νταβούτογλου επισήμανε ότι από τα περίπου 700.000 προσφυγόπουλα σχολικής ηλικίας που βρίσκονται στην Τουρκία από τη Συρία, μόλις 300.000 διδάσκονται. 

«Μόνο 40% των πολιτών στην επαρχία Κιλίς είναι τούρκοι υπήκοοι, οι υπόλοιποι είναι πρόσφυγες... Μπορείτε να καταλάβετε τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας» τόνισε. 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου