Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Πούλησε τις μετοχές του για να πάρει... ποδήλατο και έχασε 33 εκατ. ευρώ"Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου", δηλώνει τώρα ο προγραμματιστής που πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην εφαρμογή πληκτρολόγησης για iPhone, SwiftKey, με αντίτιμο όσο ένα... ποδήλατο.

Χθες η Microsoft αγόρασε την SwiftKey για 227 εκατ. ευρώ.

Ο 29χρονος Chris Hill-Scott, απόφοιτος του Cambridge, θα... πληρώσει με 33 εκατ. ευρώ την διάθεσή του να ασχοληθεί με την φωτογραφία, ενώ οι φίλοι του από το Πανεπιστήμιο, Jon Reynolds και Ben Medlock, έγιναν πλουσιότεροι κατά 33 εκατ. ευρώ αφού ποτέ δεν έφυγαν από την εταιρεία που ίδρυσαν.


Τώρα, ο Hill-Scott σχεδιάζει κυβερνητικά websites και κερδίζει περί των 65.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αν δεν είχε πουλήσει το μερίδιό του μόλις δύο μήνες μετά την δημιουργία της εταιρείας - για να γίνει φωτογράφος - θα ήταν και αυτός εκατομμυριούχος.

Η εφαρμογή SwiftKey "μαντεύει" την επόμενη λέξη των χρηστών, ενώ υπολογίζεται ότι έχει "σώσει" τους χρήστες τους από 10 τρισ. πληκτρολογήσεις.

Το SwiftKey λειτουργεί σε πάνω από 100 γλώσσες, έχει γίνει download πάνω από 10 εκατ. φορές έχοντας ανέβει στην κορφή του download ranking σε 47 χώρες και χρησιμοποιείται από 300 εκατ. συσκευές.


Μάλιστα το SwiftKey έχει εγκατασταθεί και στον υπολογιστή του Steven Hawking, ώστε να προβλέπει ποια λέξη θέλει να χρησιμοποιήσει στο σύστημα επικοινωνίας που διαθέτει.


Πηγή : newmoney.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου