Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η γερμανική κυβέρνηση ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Die Welt για «ακυβέρνητο καράβι»



Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέφυγε σήμερα να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει to πολύκροτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα περιγράφει σε έκθεσή της την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι».

 «Όταν η εφημερίδα μιλάει για τέτοιες υποτιθέμενες εκθέσεις, οι οποίες είναι και διαβαθμισμένες ως εμπιστευτικές, ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται εδώ», δήλωσε ο κ. Σέφερ.   Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μέρες η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε ένα κείμενο όπου μεταξύ άλλων, σχολίασε ως καταστροφικό το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών, υποστηρίζοντας πως η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη χώρα «ακυβέρνητο καράβι», επικαλούμενη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.  

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα είχε προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου είχε προχωρήσει στην εξής ανακοίνωση: «Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν.

Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».



Πηγή: lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου