Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον 23χρονο που πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια των Εξαρχείων




Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 23χρονος νεαρός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο και επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειακά ζητήματα. Απολογούμενος, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δήλωσε ότι δεν είναι αναρχικός και πως έχει μετανιώσει.

Είπε δε πως πρόκειται να το ξανακάνει όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε:
«Γιατί ανακατεύεστε;
Οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας και όχι εχθροί μας».

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή του 23χρονου χωρίς αναστολή, γιατί πρέπει, όπως είπε, να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Αναρωτήθηκε επίσης τι μπορεί να έχει ωθήσει τον κατηγορούμενο να έχει τέτοιο μίσος εναντίον ανθρώπων που δεν του έχουν κάνει τίποτα ενώ είπε πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση να προτείνει για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο λόγω της δύσκολης κατάστασής του.

Η πρόεδρος του Αυτοφώρου αφήνοντας ελεύθερο τον 23χρονο του είπε ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του με το να του δώσει τριετή αναστολή της ποινής και εξέφρασε την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια -ανάμεσά τους και 4 ανήλικοι- έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες για κακουργήματα, ενώ ακόμα 2 ανήλικοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος έχουν αφεθεί ελεύθεροι..


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου