Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Υπογραφές μαζεύουν Βρετανοί για απαγόρευση στον Τραμπ εισόδου στη χώρα



«Έπεσε» το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης

Περισσότερα από 175.000 άτομα έχουν υπογράψει επίσημο αίτημα για να απαγορευτεί στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ η είσοδος στη Βρετανία, μετά τις προκλητικές του δηλώσεις ότι θα πρέπει να απαγορευτεί σε μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.

Το αίτημα δημιουργήθηκε μόλις 24 ώρες πριν και δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν σπεύσει να το υπογράψουν.

Σύμφωνα με τον Independent, τέσσερα άτομα το δευτερόλεπτο υπογράφουν το αίτημα. Λόγω υπερφόρτωσης, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα PetitionParliament.uk

Το γεγονός ότι οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 100.000 σημαίνει ότι το κείμενο μπορεί να υποβληθεί προς συζήτηση στους βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, στον ιστότοπο 38 Degrees έχει δημοσιοποιηθεί κείμενο που ζητά να αφαιρεθεί από τον Τραμπ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης δύο γηπέδων γκολφ στη Σκωτία και η μητέρα του οποίου ήταν Σκωτσέζα, ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα που του είχε δοθεί το 2010 από το σκωτσέζικο πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Γκόρμπον (RGU) του Άμπερντιν. Το μεσημέρι της Τετάρτης το κείμενο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 20.000 υπογραφές.

Ο Τραμπ προκάλεσε κατακραυγή στις ΗΠΑ και διεθνώς με τις δηλώσεις τους για τους μουσουλμάνους. Μεταξύ άλλων είχε πει: «Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι, τη φρικτή σφαγή [...]. Υπάρχουν ζώνες στο Παρίσι που είναι ριζοσπαστικοποιημένες, όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να πάνε. Είναι τρομοκρατημένοι», δήλωσε.
«Έχουμε ζώνες στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη που είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένες ώστε οι αστυνομικοί φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απέρριψε τις προσπάθειες να απαγορευτεί στον Τραμπ η είσοδος στη Βρετανία, σημειώνοντας ότι χρειάζεται «σοβαρή συζήτηση» για να νικηθούν οι «ανοησίες» του αμερικανού πολιτικού.

«Οι λονδρέζοι αστυνομικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους βρετανούς μουσουλμάνους, η συμβολή των οποίων στη χώρα μας είναι τεράστια» ήταν η αντίδραση του Όζμπορν στις δηλώσεις του Τραμπ.

«Ειλικρινά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ αντιβαίνουν στις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών» πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε τέτοιες ανοησίες είναι να υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος και να του πει πολύ ξεκάθαρα ότι οι απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες» σημείωσε, μιλώντας ενώπιον βουλευτών.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει την Τρίτη τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς ανόητες». «Ο μοναδικός λόγος που θα απέφευγα ορισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης είναι ο κίνδυνος να πέσω εκεί πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ» είχε πει ειρωνικά.




Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου